Niaouli ♥ (Etherische olie)

3,65

Excl. BTW: €3,02

Excl. BTW:
€3,02
Model:
Niaouli_EO
Merk:
LAVIDA CARE

Nog niet beoordeeld
Beoordeel

Beschikbare opties:

Omschrijving

NIAOULI

Botanische benaming: Melaleuca quinquenervia ct cineol
Familie: Mirtefamilie (Myrtaceae)Oorsprong: Waterdampdestillatie van bladeren en takken.
Geur: Medicinaal, doordringend, zoet en kamferachtig, doet denken aan Eucalyptus, maar heeft een bloemiger ondertoon. (topnoot)

Kleur: Kleurloos tot lichtgeel

Therapeutisch:
Uitstekende expectorans (slijmafdrijvend), anti-allergische en anti astmatische kenmerken. Sterk antiseptisch (long- en urinewegen), schimmeldodend,  anti parasitair, ontstekingsremmend, versterkt weefsel en aderversterkend, geeft bescherming tegen straling, sterke immuunstimulerende werking. Activeert lever en gal

Uitwendig gebruik:

  • Etherische olie van Niaouli is via verdamping bijzonder helend voor luchtwegziektes (astma, luchtwegallergieën, chronische bronchitis, sinusitis, kinkhoest, verkoudheid, keelpijn). Niaouli verhoogt tevens de weerstand van het organisme en helpt in de strijd tegen vreemde indringers. Op de huid in te zetten bij acne, vette huid, psoriasis, schimmelinfecties, fistels en etterophopingen. Een druppel olie in je dagelijkse portie dagcrème of dagolie zorgt voor een zuivere huid. Versterkt het weefsel en aders, in te zetten bij spataderen, aderontstekingen, aambeien, zwak tandvlees. Bij bestraling de huid voor en na inwrijven.
  • Insectenwerend - Component in een roomspray. 
  • Op de huid: max. 4 % (of max. 0,4 ml = 8 druppels toevoegen aan 10 ml olie).  In bad: max. 10 druppels.
  • Inwendig gebruik: Ter versterking van het organisme, verhoging van de weerstand van de luchtwegen en het vrijmaken ervan. 1 à 2 druppels olie in een koffielepel honing. 's morgens en 's avonds. 

    Energetisch: Geeft helderheid, draagt bij tot de concentratie (zich verliezen in een te grote hoeveelheid emotionele prikkels), HSP
    Contra indicatie: Niet gebruiken bij baby’s en kinderen tot 1 jaar. Geen inname bij zwangerschap.
    Synergie met : Citrusoliën, Lavendel, Palmarosa, Ravintsara, Rozenhout, Tea tree  
Beoordelingen (0)
Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder