Chronische ademhalingsproblemen zijn vaak problemen die jaar in, jaar uit een belasting zijn voor het menselijke lichaam. Het beklemt vaak letterlijk en figuurlijk de levenskwaliteit. 
Bij chronische ademhalingsproblemen kunnen wij op basis an de therapetusche eigenscchappen en kwaliteiten volgende producten aanbevelen :

Etherische oliën: 
Ceder - Den (Grove) - Eucalyptus - Kaneel - Niaouli - Marjolein - Rozemarijn - Sandelhout - Tea Tree - Tijm - Wierook 

Hydrolaten: 
Alant - Bamboe - Ceder - Cipres - Eucalyptus - Jeneverbes - Strobloem - Wierook - Tea Tree  

  • Via verdamper of inhaleren laat men de etherische oliën / hydrolaten  hun werk doen. Vaak gaat men één of meerdere etherische oliën combineren zodat men een beter resultaat bekomt. Een paar druppels in verdamper of in een kom warm water brengen reeds verlichting. Ook te gebruiken in sauna of infraroodcabine. 
  • Maak een neusinhalator met uw favoriete etherische oliën voor chronische ademhalingsproblemen, zodat je deze steeds bij de hand hebt. 
  • Of maak een neusspray met één van onze hydrolaten. 1/3 hydrolaat + 2/3 bronwater of gedistilleerd water. Inname van hydrolaten is te overwegen in het bijzonder deze van Alant - Bamboe - Eucalyptus - Jeneverbes - Tea Tree (10 ml mengen met 1 liter water en gedurende de dag te verbruiken). 
  • Het inmasseren van de rug en borststreek met een goede basisolie (o.a.  Abrikozenpitolie, Amandelolie, Avocado olie,  Druivenpitolie, Jojoba olie )  aangevuld met de etherische olie naar keuze is een alternatief.
  • Een goede compositie is 3 dr. Ravintsara + 1 dr. Rozemarijn + 1 dr. Cipres + 1 dr. Niaouli in 10 ml Druivenpitolie. 
  • Het aanbrengen van deze oliën op de voetzolen zorgt in vele gevallen voor een snellere werking. 
  • Ook in bad (etherische olie mengen in melk, honing of zout) kunnen deze bijdragen tot een groter welzijn. 
  • Opgelet ! Hou rekening met de maximale dosering van de etherische olie. Bij enige twijfel neemt men steeds contact op met zijn arts.