Alcoholmisbruik / Alcoholverslaving

Beshermt tegen de toxische invloed van alcohol, vermindert de gevolgen van overmatig gebruik,  en afname van de behoefte aan alcohol
Volgende producten zijn aan te bevelen op basis van hun therapeutische eigenschappen en kwaliteiten:  

Basisoliën: 
Bernagie (Borage) olie, Teunisbloemolie, Nigella olie, Perilla olie, Mariadistelolie, Olijfolie, Zwarte besolie 
Het is tevens aangeraden om deze oliën in dergelijk geval in te nemen t.t.z.  2 x daags 1 koffielepel net voor de maaltijd. 

Etherische oliën: 
Jeneverbes, Pepermunt, Citroen, Lemongrass, Neroli, Pomerans, Petitgrain, Ravintsara, Sinaasappel (zoete) 
De inname van deze etherische oliën : 1 druppel op een neutrale tablet of vermengd in een koffielepel honing of plantaardige olie, 1 à 2 keer per dag. 

Hydrolaten: 
Jeneverbes, Tea Tree, Duizendblad 

Praktisch gebruik: 
  • Etherische olie verdampen (diffuser, stoombadje) of toe te voegen aan de basisolie van keuze en masseren. Breng de massage/wrijfolie aan bij voorkeur op de voeten, voor een snellere opname of op de plaatsen die je zelf verkiest (buik, rug). Ook enkele druppels toevoegen aan lauwwarme kompressen is steeds een aanrader. 
  • Eventueel toe te voegen in bad (voorafgaandelijk mengen met badzout, honing, of melk). Respecteer steeds de aangegeven maximum hoeveelheden. 
  • Hydrolaten bij voorkeur gedurende 21 dagen in te nemen (1 soeplepel of ca. 10 ml per liter water en gedurende de dag verbruiken) of gebruiken als verfrissende spray (laten drogen)