Artrose is de slijtage van het kraakbeen. Artrose kenmerkt zich verschillend van artritis dat de pijn toeneemt hoe meer men beweegt. Artrose komt veelal voor ter hoogte van de knie, wervelkolom en heup. De behandeling is voor een stuk gelijklopend. Ook hier is de pijnbestrijding belangrijk, maar ook de afvoer van zuren. 
Op basis van de therapeutische eigenschappen en kwaliteiten kunnen wij volgende producten aanbevelen: 

Basisoliën: 
Mosterdzaadolie, Laurierbesolie, Smeerwortelolie,  Bernagie (Borage olie), Lijnzaadolie, Perilla olie, Sint-Janskruidolie, Teunisbloemolie, Walnootolie 

Etherische oliën:
Wierook, Gember, Wintergreen, Den (Grove), Duizendblad, Echte kamille, Kaneel, Lavendel, Pepermunt, Peper (Zwarte), Rozemarijn, Tijm, Tea Tree 

Hydrolaten: Brandnetel, Duizendblad

Praktisch gebruik: 
  • Stel zelf uw wrijf- of massageolie samen met de basisolie en/of etherische oliën van uw keuze. Of voeg enkele druppels etherische olie toe aan uw verzorgingsproducten. Het verdampen van uw favoriete etherische olie is ook steeds aanbevolen. 
  • Opgelet ! Respecteer strikt de aangegeven hoeveelheden voor de etherische olie en voorafgaandelijk testen is aanbevolen. 
  • Mogelijks zijn hydrolaten hier de beste keuze. Sprayen op de aangedane plaatsen en laten drogen zodat het hydrolaat goed kan indringen. 
  • De combinatie van olie en een hydrolaat te sprayen als verfrissing of als (reinigings)lotion geeft nog steeds de beste ondersteuning. 
  • De inname van hydrolaat is te overwegen in een kuur van 21 dagen. Een soeplepel of 10 ml hydrolaat in één liter water mengen en gedurende de dag uit te drinken. 
  • Voor het ontgiften, de afvoer van zuren en andere afvalstoffen, zal men vooral kiezen voor:

Basisoliën : Bernagie (Borage olie), Lijnzaadolie, Perilla olie, Teunisbloemolie,  Maiskiemolie 
Etherische oliën: Berk (zoete), Jeneverbes, Pepermunt, Peterselie
Hydrolaten: Jeneverbes, Tea Tree, Pepermunt,