Bedplassen

Bedplassen (Enuresis nocturna) is meestal iets dat uit zichzelf stopt. Tot de leeftijd van 6 à 7 jaar wordt bedplassen als normaal beschouwd. Nadien kan dit mogelijks een probleem zijn, best is om een arts te raadplegen. De aromatherapie kan hier echter ook een handje helpen ... 
Op basis van de therapeutische eigenschappen en kwaliteiten kunnen wij volgende producten aanbevelen: 

Etherische oliën:
Lavendel - Neroli - Cipres - Hyssop 

Hydrolaten:
Oranjebloesem (Neroli) - Lavendel - Cipres
  • Bij voorkeur de voetzolen inwrijven met een gekozen etherische olie in een basisolie van eigen keuze (kinderen hebben het vooral van amandelolie of abrikozenpitolie).  Respecteer hierbij de aangegeven hoeveelheid etherische olie. 
  • De etherische olie kan men ook verdampen via een diffuser, of in de sauna of infraroodcabine. Eventueel toe te voegen aan het bad, voorafgaandelijk mengen met badzeep, melk, honing, badzout.
  • Mogelijks kunnen lauwwarme kompressen met enkele druppels etherische olie ook soelaas bieden. 
  • Ter afwisseling of ter verfrissing is het sprayen met het hydrolaat van uw keuze aanbevolen gedurende de dag. Het hydrolaat laten drogen aan de lucht zodat het volledig in de huid wordt opgenomen. 
  • Te overwegen : een kuur van 21 dagen waarbij men 10 ml hydrolaat toevoegt aan 1 liter water en gedurende de dag verbruikt. 
  • Het kan ook aangewezen zijn om één van volgende oliën in te nemen als voedingssupplement (één à twee koffielepels per dag) : Pompoenpitolie - Maiskiemolie - Sint-Janskruidolie