Bijnierschorsuitputting - zwakte

Bijnierschorsuitputting kan optreden bij onvoldoende slaap, langdurige stresstoestanden, ernstig trauma... Dit kan het best worden vastgesteld door een arts. Vooral een goede en voldoende nachtrust kan bijdragen tot een goede genezing.
Op basis van de therapeutische eigenschappen en kwaliteiten kunnen volgende producten worden aanbevolen : 

Basisoliën:
Zwarte bes (Cassis) olie, Lijnzaadolie, Bernagie (Borage) olie, Perilla olie, Teunisbloemolie

Etherische oliën:
Basilicum, Grove Den, Rozemarijn, Spar (balsem/zilver), 

Hydrolaten:  Cassis (Zwarte bes), Douglasspar 

Praktisch gebruik: 
  • De etherische oliën kunnen gebruikt worden om te verdampen, op te snuiven via een neusinhalator te gebruiken in een stoombadje, sauna, infraroodcabine of in bad (na oplossing in badzout, zeep of honing).  Of toe te voegen aan de basisolie van je keuze voor een wrijf- en/of massageolie. 
  • Men kan ook één of twee druppels etherische olie uitsmeren ter hoogte van de nieren. Let wel! Kan de huid irriteren. 
  • De vermelde basisoliën zijn dan ook zo gekozen wegens hun therapeutische eigenschappen om met nog meer succes resultaat te behalen bij het behandelen van bijnierschorsuitputting. 
  • De hydrolaten kan men ook verdampen. Een goede keuze wanneer zou blijken dat de etherische oliën te sterk zouden zijn. Men mag deze ook innemen zijnde 10 ml hydrolaat op 1 liter water en dit gedurende de dag te verbruiken, bij voorkeur aanhouden gedurende een periode van 21 dagen.
  • Belangrijk bij bijnierschorsuitputting is ook om de innerlijke huishouding in goede conditie te houden.

Zo is het vooral belangrijk om voldoende omega 3 (voornamelijk)  en 6 vetzuren tot zich te nemen. Het innemen van volgende oliën (2 dessertlepels per dag) kan je hierbij verder helpen : Bernagie of Borage olie - Teunisbloem olie - Perilla olie - Lijnzaad olie.