Bloeddruk - verlaagde - (Hypotensie)

Een lage bloeddruk is op zich niet gevaarlijk. Eventuele klachten die kunnen optreden zijn flauw vallen, duizeligheid, vermoeidheid, concentratieproblemen, lusteloosheid, neerslachtigheid, ....  De eventuele oorzaken kunnen divers zijn gaande van veel bloedverlies, veel vochtverlies, infecties, overmatig alcoholgebruik, zwangerschap, chronische ziektes.  Bij twijfel steeds een arts contacteren. 
Op basis van de therapeutische kwaliteiten en eigenschappen kunnen wij volgende producten aanbevelen: 

Basisoliën: Camellia olie, Mariadistelolie,  Tamanu olie, Amandelolie, Avocado olie, Jojoba olie 

Etherische oliën: 
Den (Grove), Alant, Anglica (Engelwortel),  Bonenkruid, Citroen, Gember, Hyssop, Kamfer, Kruidnagel, Lemongrass, Oregano, Pepermunt, Rozemarijn, Salie, Tijm 

Hydrolaten: Toverhazelaar (hamamelis) 

Praktisch gebruik: 
  • De etherische oliën kunnen gebruikt worden om te verdampen, op te snuiven via een neusinhalator te gebruiken in een stoombadje, sauna, infraroodcabine of in bad (na oplossing in zout, zeep of honing).  Of toe te voegen aan de basisolie van je keuze voor een wrijf- en/of massageolie. 
  • Of spray het hydrolaat op het aangezicht als aangename verfrissing. Indien de etherische olie te sterk, is het verdampen van hydrolaat een volwaardig alternatief. 
  • Bij een lage bloeddruk is het mogelijks aangewezen om het hydrolaat van Toverhazelaar in te nemen, 10 ml op 1 liter water en gedurende de dag te verbruiken, bij voorkeur gedurende 21 dagen. 
  • De inname van Camellia of Mariadistelolie bij een verlaagde bloeddruk is mogelijks aangewezen (max. 2 koffielepels per dag).