Cholesterol

Een teveel cholesterol kan slechts door toedoen van een arts bepaald worden. Het is een risico factor voor hart- en vaatziektes. Ook hier is een gezonde evenwichtige voeding van belang. Een te hoog cholesterol gehalte zorgt ondermeer voor dichtslibben van aders en lijdt tot aderverkalking en kan leiden tot een hart- of herseninfarct. 

Op basis van de therapeutische eigenschappen en kwaliteiten kunnen wij volgende producten aanbevelen : 

Basisoliën: 
Lijnzaadolie, Olijfolie, Amandelolie, Bernagie (borage) olie, Camellia olie, Gerstolie, Haverolie, Maiskiemolie, Mariadistelolie, Perilla olie, Sesamzaadolie, Sojaolie Tarwekiemolie, Teunisbloemolie, Zwarte bes 

Etherische oliën:
Grapefruit, Kaneel, Gember, Absint, Citroen, Helicryse (Strobloem), Rozemarijn, Scharlei, Sinaasappel (zoete), Tijm, Ylang Ylang 
Hydrolaten : Hibiscus, Helicryse (strobloem), Zwarte bes

Praktisch gebruik: 
De etherische oliën kunnen gebruikt worden om te verdampen, op te snuiven via een neusinhalator te gebruiken in een stoombadje, sauna, infraroodcabine of in bad (na oplossing in zout, zeep of honing).  Of toe te voegen aan de basisolie van je keuze voor een wrijf- en/of massageolie. 
De inname van hydrolaat is aanbevolen (10 ml op 1 liter water te verbruiken gedurende de dag) bij voorkeur tijdens een periode van 21 dagen. 
Daarnaast is een gezonde voeding ook heel belangrijk, en is het belangrijk om voldoende omega 3 (voornamelijk)  en 6 vetzuren tot zich te nemen. Het innemen van volgende oliën (2 dessertlepels per dag) kan je hierbij verder helpen : Bernagie of Borage olie - Teunisbloem olie - Perilla olie - Lijnzaad olie, Olijfolie, Zwarte besolie.