Concentratieproblemen

Concentratieproblemen komen vaak bij zowat alle lagen van de bevolking. Concentratieproblemen kunnen wijzen op onderliggende problemen of aandoeningen. Men dient er alert voor te zijn, ze kunnen wijzen op eventueel ADHD of gelijkwaardige problemen, stress, oververmoeidheid, aderverkalking, verminderde bloeddoorstroming, ... Bij aanhoudende problemen is het steeds aangewezen om een arts te consulteren !
Op basis van de therapeutische eigenschappen en kwaliteiten kunnen wij volgende producten aanbevelen : 

Etherische oliën:  Rozemarijn, Hyssop, Pepermunt, Salie, Kruidnagel, Tijm 

Hydrolaten: Rozemarijn  

Praktisch gebruik:
De etherische oliën kunnen gebruikt worden om te verdampen, op te snuiven via een neusinhalator te gebruiken in een stoombadje, sauna, infraroodcabine of in bad (na oplossing in zout, zeep of honing).  Of toe te voegen aan de basisolie van je keuze voor een wrijf- en/of massageolie.
Of spray het hydrolaat op het aangezicht als aangename verfrissing. Indien de etherische olie te sterk, is het verdampen van hydrolaat een volwaardig alternatief.
Daarnaast is een gezonde voeding ook heel belangrijk om voldoende omega 3 (voornamelijk)  en 6 vetzuren tot zich te nemen. Het innemen van volgende oliën (2 dessertlepels per dag) kan je hierbij verder helpen : Bernagie of Borage olie - Teunisbloem olie - Perilla olie - Lijnzaad olie.