Insectenbeten

Insectenbeten kunnen heel pijnlijk zijn. Naast de pijn van de eigenlijke steek, heeft men vaak ook last van zwellingen, jeuk, ... In sommige gevallen afhankelijk van de plaats (hals, tong, keel,...), maar ook afhankelijk van de aard van het insect en zijn eigen gezondheidstoestand kan men te maken hebben met koorts, benauwdheid, ... In dergelijke gevallen niet nalaten om een arts te consulteren !

Op basis van de therapeutische eigenschappen en kwaliteiten kunnen wij volgende producten aanbevelen: 
Basisolie: Calendula (Goudsbloem) olie, Camellia olie, Smeerwortelolie, Walnotenolie, Zwarte besolie

Etherische olien: Spijklavendel, Tea Tree,
Alant, Absint (bij/wesp), Akkermunt, Basilicum (mug/wesp), Bergamot, Bonenkruid, Cajeput, Cananga, Ceder, Citroen, Citronella, Citroeneucalyptus, Eucalyptus, Hyssop,  Kamille(Roomse), Kaneel, Lavadin, Lavendel, Manuka, Melisse, Neroli, Nerolina, Peterselie, Salie,   Ylang Ylang

Hydrolaten: Toverhazelaar (Hamamelis), Lindebloesem, Brandnetel

Praktisch gebruik: 
  • De etherische oliën zoals Spijklavendel, Lavendel, Tea Tree, Manuka, kan men rechtstreeks aanbrengen op de aangestoken plaats. De andere etherische olieën zal men bij voorkeur steeds mengen in een basisolie. 
  • De hydrolaten kan men steeds vrij aanbrengen op de huid (sprayen) en laten opdrogen (inttrekken) om een maximum resultaat te boeken. 
  • De vermelde basisoliën zijn dan ook zo gekozen wegens hun therapeutische eigenschappen om met nog meer succes resultaat te behalen. Zij kunnen ook steeds succesvol ingezet worden zonder toevoeging van etherische oliën.