Spieren: Stijve

Stijve spieren wijzen vaak op verzuurde spieren. Ook preventief is het raadzaam de spieren voorafgaandelijk in te wrijven. 

Op basis van de verschillende therapeutische eigenschappen en kwaliteiten kunnen wij volgende producten voorstellen : 


Basisoliën: Nigella olie, Sesam olie, Teunisbloemolie, Lijnzaadolie,  


Etherische oliën: Akkermunt, Amyris, Bay Sint Thomas, Berk, Cajeput, Ceder, Citroen, Citroeneucalyptus, Citronnella, Den (Grove), Dragon, Eucalyptus,  Gember, Jasmijn, Karwij, Koriander, Limoen, Marjolein, Munt, Nootmuskaat, Palmarosa, Peper (zwarte), Pompelmoes, Kamille (Roomse), Rozenhout, Rozemarijn, Vetiver,

Hydrolaten: Bay Sint Thomas - Ceder - Pepermunt  - Rozemarijn

Praktisch gebruik : 

De combinatie van het gebruik van oliën met een door jouw gekozen etherische olie, afgewisseld met baden met etherische oliën en het sprayen met hydrolaten is vanuit preventief oogpunt, iets dat op regelmatige basis dient te gebeuren. 


Ter ondersteuning van de uitwendige behandeling is het aanbevolen om ook inwendig het lichaam te verzorgen. Hierbij denken we vooral aan het ontgiften (detoxen) en is het aanbevolen om volgende hydrolaten in te nemen (10 ml mengen op 1 liter bronwater - gedurende de dag in te nemen) : Jeneverbes, Rozemarijn, Cipres

Het innemen van oliën met een hoog gehalte aan omega 3 vetzuren zoals lijnzaadolie - Nigella olie en Perilla olie  (2 koffielepel per dag) kan ook bijdragen tot het ontgiften. 

Een goede compositie voor de spieren : 2 dr. Wintergreen + 1 dr. Rozemarijn + 1 dr. Jeneverbes + 2 dr. Citroeneucalyptus + 1 dr. Den (Grove) in 10 ml basisolie.