De aromatherapie en zijn afgeleiden hebben heel wat te bieden voor het welzijn van uw kat. 

Opgelet ! Katten houden en verdragen Tea Tree minder goed dan andere huisdieren, tenzij in een sterk verdunde versie (minder dan 2 % of 2 ml op 100 ml water) of door gebruik te maken van het (verdunde) hydrolaat (< minder dan 0,2 % etherische olie van Tea Tree). Katten kunnen immers geen fenolen afbreken, deze zijn terug te vinden in de etherische oliën van citrusvruchten en kruiden. 

Voor een mooie vacht, bestrijding van roos en schilftertjes:
houden katten het vooral op het hydrolaat van Ceder of Duizendblad.  Sprayen op de vacht. Ceder hydrolaat zorgt naast ondersteuning van de haargroei ook voor het verjagen van vliegen. Ook het gebruik van hennepzaadolie om de vacht mee in te wrijven of door toe te voegen aan de voeding is succesvol. 

Parfum: 
Het hydrolaat van Geranium is hiervoor een zachte bondgenoot. 

Stress - angst: 
Het hydrolaat van Roomse Kamille werkt stressverlagend voor de kat, denken we hierbij aan reizen, bezoek bij de veearts, onweer, storm, vuurwerk. Verdund sprayen. 

Het verdampen van de etherische olie of het hydrolaat van Ceder, Geranium, Jasmijn, Lavendel, Oranjebloesem (Neroli) ,Patchoulli, Sandelhout, Valeriaan of Vetiver zorgt voor welbehagen bij de kat en zorgt ervoor dat ze minder angst hebben. 
Tegen parasieten en huidinfecties 
Bij parasieten en huidziektes dagelijks het vel besproeien met Neemolie opgelost in water en/of hydrolaat van Ceder Tijm (verdund 70 ml Tijm + 30 ml water) of Tea Tree. Max. 2 % neemolie = 2 ml op 100 ml water.  

Wonden, beten, jeuk, zweren: 
Plekken behandelen met verdund hydrolaat van Tijm (70 ml hydrolaat + 30 ml water). Inwrijven met Hennepzaadolie of Nigella (Zwarte komijn)olie. 

Bacteriële infecties: 
Verdampen van de etherische olie van Manuka of het hydrolaat van Tijm en/of inwrijven van de plaats van infecties met verdund hydrolaat van Tijm (max. 70 %)

Schimmelinfecties: 
Gebruik van het verdunde hydrolaat van Tijm op de aangetaste plaatsen.