Natuurlijke behandeling van vlooien en teken bij honden en katten

Preventief (voorkomend): Dagelijks in elke oorschelp een druppel Tea Tree masseren en dit tijdens een periode van 2 à 3 weken. Daarna de frequentie aanpassen volgens de gevoeligheid voor vlooien van uw huisdier. Deze behandeling start men het best in het voorjaar.

Behandelend: Enkele druppels Tea Tree op het hoofd, in de nek, voor de staartinplanting en in de liezen. Op een vochtige spons doe je ongeveer 20 druppels Tea Tree waarmee je de vacht inwrijft. Ter ondersteuning kan men de dierenvriendelijke roomspray (Lavida Tea Tree Petspray)  inzetten ter ontsmetting en vrijwaring van de leefruimtes en verblijven.  Een succesvolle behandeling duurt ongeveer 3 weken.  

Omgeving: Verblijfplaats en omgeving kan men het best reinigen hetzij met onze Lavida Tea Tree Petspray (verstuiven) of eens grondig te reinigen met water waaraan Neemolie in de zeep wordt toegevoegd (ca. 10 ml neemolie op 10 liter water) eventueel aangevuld met enkele druppels Tea Tree. 

Het verdampen van Tea Tree helpt ook om de verschillende ruimtes schimmel vrij te houden. 
Bij het aantreffen van een teek: Doe op de teek een druppel Tea Tree en laat deze dan twee minuten inwerken. Verwijder daarna de teek en dep de plaats met Tea Tree. 

Jeuk en schurft: 
Enkele druppels Tea Tree op de vacht of met een vochtige spons (20 druppels)  is heilzaam tegen jeuk en schurft. Voor schurft is de combinatie met Neemolie aanbevolen.  

Opmerking: Tea Tree mag zonder beletsel gebruikt worden op poezen en honden die drachtig zijn en op kitten of puppy's vanaf 1 week oud. Maar inwrijven met vochtige doek of spons waarop enkele druppels Tea Tree zijn aangebracht. Dus in geval van zwangerschap of jonge dieren de Tea Tree niet zuiver aanbrengen maar via een vochtige doek of spons.

 
Tea Tree (Etherische olie)

Tea Tree (Etherische olie)

3,00

TEA TREE Botanische benaming: Melaleuca Alternifolia Familie: Mirteachtigen (Myrtaceae) Oorsprong.....