Eucalyptus Globulus (Etherische olie)

3,03

Excl. BTW: €2,50

Excl. BTW:
€2,50
Model:
Euca Globo
Merk:
LAVIDA CARE

Nog niet beoordeeld
Beoordeel

Beschikbare opties:

Omschrijving

EUCALYPTUS GLOBULUS

Botanische benaming: Eucalyptus Globulus
Famili: Mirteachtigen (Myrtaceae)
Geur: Sterk, scherp en kamferachtig (topnoot)  
Kleur: Kleurloos tot lichtgeel

Therapeutisch:
De etherische olie van Eucalyptus Globulus is sterk slijmafdrijvend en slijmoplossend (Eucalyptus maakt slijm waterig). Antiseptisch op longen en urinewegen. Sterk antibacterieel, antiviraal, schimmeldodend en stimulerend in het algemeen.  

Uitwendig gebruik:

  • Bij verdamping is Eucalyptus Globulus in te zetten bij luchtwegklachten, slijmvliesontstekingen, chronische bronchitis, verkoudheden, sinusitis, keel- en amandelontsteking. Het zuivert ook grondig de atmosfeer. 
  • Eucalyptus Globulus werkt tot diep in de longen en activeert de rode bloedlichaampjes zodat de longen meer zuurstof kunnen opnemen. 
  • Energetisch: verheldert de geest en ze versterkt de concentratie. Bevordert het in- en uitzicht.
  • ook in te zetten bij een geprikkelde huid (verzacht de gevoelige, rode, geïrriteerde huid), hetzij door toevoeging aan de olie van je keuze of in bad. 
  • Op de huid max. 10 % (of 20 druppels in 10 ml olie). In bad: max. 10 druppels (voorafgaand mengen met badzeep, badzout of honing). In stoombad: max. 5 druppels te beginnen met 1 druppel.  

Inwendig gebruik: 
1 druppel Eucalyptus in een koffielepel honing of plantaardig olie, 2 à 3 maal per dag verhoogt de weerstand van de luchtwegen, verzacht de keel en zorgt voor een vrije ademhaling. 

Huis - Tuin: 
Eucalyptus wordt ook ingezet tegen ongedierte zoals spinnen, vlooien en kakkerlakken. Heeft een inwerking op dieren en houdt deze op afstand (o.a. katten houden niet van deze geur.)
Een aangename component in roomsprays of geurmengsels. 

Contra indicatie: Niet verenigbaar met producten op basis van jodium. Niet inwendig gebruiken (giftig!). Niet bij baby’s en jonge kinderen. Niet bij hoge bloeddruk en epilepsie. Niet gebruiken op gevoelige en/of beschadigde huid.

Synergie met:  Citrusoliën, Lavendel, Lemongrass
Opmerking: Wordt veel gebruikt in schoonmaakmiddelen, goedkope parfums en mondverzorgingsproducten.  

Beoordelingen (0)
Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder