Verlies en groei

Haarverlies kan zowel over het ganse hoofd voorkomen (diffuus)  maar ook lokaal in plekken, ook wel Alopecia areata (accidentiele kaalheid) genoemd. Haarverlies kan een gevolg zijn aan tekorten van voedingsstoffen zoals vitamine B, mineralen en dergelijke meer. Maar vaak is het verlies van haar verbonden met stress.  Om het verlies van haar en nadien de groei van haar te versterken hebben wij een aantal producten geselecteerd op basis van hun therapeutische kwaliteiten en eigenschappen : 

Basisoliën:
Arganolie, Borage (Bernagie) olie,  Olijfolie, Teunisbloemolie, Lijnzaadolie, Nigella olie,  Tarwekiemolie, Walnootolie,  Zwarte besolie, 

Etherische oliën: 
Rozemarijn, Grapefruit, Bay Sint Thomas, Berk, Cajeput, Cipres, Ceder, Gember, Geranium, Lavendel, Mandarijn, Peterselie, Salie, Scharlei, Tea Tree, Tijm 

Hydrolaten:
Bay Sint Thomas, Brandnetel, Rozemarijn, Lavendel 

Praktisch gebruik: 
  • Stel zelf je favoriete olie samen uit de basisolie en etherische oliën welke je voorkeur geniet. Of spray regelmatig met één van de hyrdrolaten al of niet aangevuld met etherische oliën. Of meng één van de hydrolaten of etherische oliën met je verzorgingsprodukten (crème, shampoo, zeep, badschuim, ....). 
  • Respecteer steeds de aangeven maximum bij de etherische oliën, veelal is een toevoeging van 2 à 5 % (2 ml tot 5 ml of 40 tot 100 druppels op 100 ml reeds meer dan voldoende).
  • Ter ondersteuning is het aangewezen als voedingssupplement volgende oliën in te nemen, met een maximum van 2 koffielepels per dag  :  Bernagie of Borage olie - Teunisbloem olie - Nigella olie - Perilla olie - Lijnzaad olie.