Gerstekorrel / Milia

Gerstekorrel of Milia ontsieren vaak het gezicht rond de ogen. Het is een vorm van acne, waarbij het uitgescheiden sebum zich kapselt net onder de huid. Het regelmatig reinigen van de huid en een gezonde voeding dragen ook steeds bij tot een beter resultaat.
Naast lasertherapie, kan men met het gebruik van oliën en hydrolaten ook heel goede resultaten boeken. Op basis van de therapeutische eigenschappen en kwaliteiten kunnen wij volgende produkten aanbevelen  : 

Basisoliën:
Wonder (Castor-) olie, Granaatappelzaadolie, Olijfolie, Aloë Vera olie,  Jojoba olie, Haverolie,  Tamanu olie 

Etherische oliën: 
Tea Tree, Sandelhout, Roos,  Kruidnagel, Citroën, Kaneel, Sinaasappel (zoete) 

Hydrolaten:
Bamboe, Sandelhout, Toverhazelaar (hamamelis), Roos, Tea Tree 

Praktisch gebruik: 

  • Maak je eigen behandelingsolie door toevoeging van etherische olie aan je gekozen basisolie. Of voeg enkele druppels etherische olie toe aan je scrub (Havermout, honing, suiker) of masker (al of niet op basis van klei). Respecteer steeds de maximum aangegeven dosis etherische olie.
  • Of voeg wat hydrolaat toe aan je scrub of masker. Gewoon dagelijks meerdere keren sprayen met hydrolaat op de aangedane plaatsen is tevens aan te raden. 
  • Ter bestrijding van milia is een gelaatsstoombad of het gebruik van warme kompressen met enkele druppels etherische olie ook steeds effectief.