Handverzorging

Onze handen onze dagdagelijkse werktuigen hebben vaak veel te verduren. Niet alleen door in contact te komen met diverse soorten producten en vloeistoffen, ook de weersomstandigheden kunnen hierbij een rol spelen. 
Zachte handen zijn ook steeds aangenamer in het dagdagelijkse contact. De meeste mensen hebben last van ruwe, en droge handen. Het is steeds aan te raden wanneer de handen nog vochtig zijn in te smeren met een al of niet samengestelde olie. 
Op basis van de therapeutische kwaliteiten en eigenschappen kunnen wij volgende produkten aanbevelen :

Basisoliën: 
Jojoba - Meadowfoamolie - Kokosolie - Amandelolie - Druivenpitolie - Goudsbloem (Calendula) olie  - Lijnzaadolie - Macadamia olie - Sesamolie - Sojaolie - Tarwekiemolie - Walnootolie -

Etherische oliën:
Eucalyptus - Geranium - Neroli -  Appelsien (zoete) - Citroen - Ceder - Kamille - Lavendel - Litsea - Tagetes (Afrikaantje)  

Hydrolaten:
Roomse Kamille - Oranjebloesem - Geranium - Ceder - Lavendel -  

Praktisch gebruik: 
Je kan zelf kiezen om uw verzorgingsolie samen te stellen (textuur, geur, ...) met uw favoriete basisolie of mengsel ervan met etherische oliën aanmaken. Zorg er wel voor dat de aangegeven hoeveelheden voor etherische olie niet overschreden worden. Inwrijven volgens behoefte. 
  • Of voeg enkele druppels etherische olie of hydrolaat toe aan je favoriete crème of lotion. 
  • De hydrolaten zal men gebruiken om te sprayen op (droge) handen en laten intrekken, opdrogen.