Kraaienpootjes

Kraaienpootjes zijn fijne lijntjes welke ontstaan, rond de ogen. Sommigen noemen het ook lachrimpeltjes, die ook ontstaan door het ondermeer samenknijpen van de ogen. Door een vermindering van de elasticiteit van de huid komen deze op leeftijd duidelijker zichtbaar. 
Gezien het vooral rond de ogen zich uit, dienen dan ook de basisoliën en etherische oliën zorgvuldig gekozen worden om elke irritatie te vermijden.
Op basis van de therapeutische kwaliteiten en eigenschappen kunnen wij volgende producten aanbevelen: 

Basisoliën
Cactusvijgolie (Nr. 1), Rozenbottelolie, Rijstkiemolie, Hibicusolie,  Haverolie, Jojoba olie, Meadowfoamolie, Abrikozenpitolie, Abessijnse olie 

Etherische oliën: 
Strobloem - Geranium - Rozenhout - Cisteroos - Wierook 

Hydrolaten: 
Strobloem - Cisteroos - Geranium - Roos 

Praktisch gebruik:
  • Je kan zelf kiezen om uw verzorgingsolie samen te stellen (textuur, geur, ...) met uw favoriete basisolie of mengsel ervan met etherische oliën aanmaken. Toevoegen aan een gelaatsstoombadje, sauna of infraroodcabine. Je kan tevens de etherische olie toevoegen aan je reeds bestaande huidverzorgingsproducten. Breng 1 à 2 keer per dag aan.
  • Een andere mogelijkheid is om regelmatig te sprayen met één van de hydrolaten van uw keuze. Ter ondersteuning van de kwaliteit van de huid kan men volgende oliën innemen als voedingsupplement (max. 2 koffielepels per dag) : Bernagie (of borage) olie, Lijnzaadolie, Teunisbloemolie of Perilla olie
  • Zorg er wel voor dat de aanbevolen hoeveelheid etherische olie niet overschreden wordt !