Luieruitslag - Luiereczeem -

Luieruitslag is veelal een ontstoken huid in het luiergebied, gaan van roodheid, tot blaasjes, wondjes en schilfering. Deze irritatie kan pijnlijk zijn en behoeft dan ook een verzachtende aanpak. 
Op basis van de therapeutische eigenschappen en kwaliteiten kunnen wij volgende producten voorstellen ter behandeling van luieruitslag of - eczeem : 

Basisoliën:
Goudsbloem (Calendula) olie - Smeerwortelolie - Castor- (Wonder-)olie - Aloë Vera olie - Andiroba olie -  Bernagie (Borage) olie - Sint-Janskruidolie - Wortelolie - Tarwekiemolie  - Maiskiemolie - Amandelolie  - Druivenpitolie - Jojoba olie - Meadowfoamolie - Kamillemaceraat - 

Etherische oliën:
Cipres - Tea Tree - Kamille - Duizendblad - Roos - Rosalina - Sandelhout - 

Hydrolaten:
Lindebloesem - Roomse Kamille - Tea Tree - Cipres - Melisse - Tijm - Duizendblad - 

Praktisch gebruik:
  • Stel zelf uw wrijf- of massageolie samen met de basisolie en/of etherische oliën van uw keuze. Of voeg enkele druppels etherische olie toe aan uw verzorgingsproducten.
  • Opgelet ! Respecteer strikt de aangegeven hoeveelheden voor de etherische olie en voorafgaandelijk testen is aanbevolen.
  • Mogelijks zijn hydrolaten de beste keuze, afhankelijk van je huid. De combinatie van olie en een hydrolaat te sprayen als verfrissing of als (reinigings)lotion geeft nog steeds het beste resultaat. 
► Opgelet ! Bij kinderen dient de toevoeging van etherische oliën best gehalveerd te worden om andere irritatie te vermijden. Hydrolaten zijn op dat vlak een stuk veiliger. 

► Tip: Spray het aangestoken oppervlak (luieruitslag) voorafgaandelijk met het hydrolaat van Tea Tree gezien zijn desinfecterende, anti-schimmel, pijnverdovende eigenschappen ! Nadien kun je de geïrriteerde zone verder behandelen met de olie en/of hydrolaten van je keuze.