Neemolie

3,85

Excl. BTW: €3,63

Excl. BTW:
€3,63
Model:
Neemolie
Merk:
LAVIDA CARE

Nog niet beoordeeld
Beoordeel

Beschikbare opties:

Omschrijving

NEEMOLIE
Botanische benaming: Azadirachta indica
Familie: Mahoniefamilie (Meliaceae)
Oorsprong: Koudgeperste olie uit de zaden van de neemboom.
Geur: zwavelachtig, mix van knoflook en pinda’s
Kleur: Van geel tot lichtbruin tot donkerbruin

Inhoudstoffen: ca. 6 à 16 % : Meervoudige onverzadigde vetzuren (omega 6), ca. 25 tot 54 % : enkelvoudige vetzuren (omega 9), ca. 20 tot 50 % : verzadigde vetzuren.

Eigenschappen: 
Neemolie is bloedreinigend, ontgiftend, koortsverlagend, ontstekingsremmend, schimmeldodend, jeukverlichtend, parasietendodend, insecticide, spermicide, ondersteunt het immuunstelsel, verlaagt de bloedsuikerspiegel, huidregenerend en huidverzorgend bij huidontsteking, wonden, zweren.

De geur van de neemolie kan gemaskeerd worden door menging met andere basisoliën en/of toevoeging van etherische oliën (bij voorkeur Lavendel of Lemongrass).
Uitwendig gebruik:
  • 100 % of 5 % toevoeging aan andere basisolie. Niet geschikt voor massage!
  • Puur kan neemolie ingezet worden op een geïrriteerde, ontstoken of jeukende huid.
  • In verhouding van 20 % (met andere olie) : bij wonden, lichte huidaandoeningen, en als insectenwerend middel. Bij hoofdluis : 50 % (gedurende een periode van 3 weken).
  • Bij roos, jeukend hoofdhuid door toevoeging van enkele druppels aan de shampoo (max. 3 % of 3 ml op 100 ml).
  • Effectief tegen schimmels. Bijvoorbeeld : 15 ml neemolie in een voetbad (voorafgaandelijk mengen met badzout, of zeep, om het goed te kunnen oplossen in water) is bijzonder effectief tegen zwemmerseczeem.
  • Verzachtend bij huidaandoeningen zoals psoriasis, koortslip, eczeem en schimmel, in een verhouding van ⅛ of 12,5 % (bijvoorbeeld : ca. 5 ml op 40 ml basisolie) 
Dierenverzorging:
  • Neemolie is een uitstekend natuurlijk middel voor het verdrijven van insecten en parasieten bij dieren (max. 2 %) en planten. Ook het bestrijden van meeldauw bij planten. Wordt ook gebruikt voor het reinigen van verblijfshokken van dieren, zodat deze schimmel en ongedierte vrij blijven. 
  • Zie ondermeer bij de behandeling van bloedluizen en vlooien bij dieren. Ook als component voor onderhoudende olie voor de vacht bij honden, katten en paarden.
Huis- en tuin:
  • Neemolie is het middel bij uitstek om te dienen als een (bio-)pesticide. Het verjaagt op effectieve wijze meer dan 400 verschillende soorten insecten en is effectief tegen de meeste schimmels in de land- en tuinbouw. Het is het meest succesvol wanneer het preventief wordt ingezet. In een verhouding van 2 tot 5 ml per liter aangemaakte sproeivloeistof te mengen met zeep en spuiten (vernevelen). 
  • Neemolie wordt (werd) ook gebruikt als middel om hout preventief te behandelen tegen de houtworm.   
Opmerkingen: Het is een heel krachtig olie ! Inwendig gebruik enkel op advies deskundige. Uitwendig wordt Neemolie meestal goed verdragen. Te bewaren op een koele en donkere plaats. Bij koude temperaturen durft de olie te stollen, doch dit doet niets af van zijn eigenlijke werking! 
Neemolie is een uitstekende component in zelfgemaakt zeep voor een diepgaande reiniging en verzorging. 
Beoordelingen (0)
Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder
Tags: