Tea Tree (Etherische olie)

3,00

Excl. BTW: €2,48

Excl. BTW:
€2,48
Model:
Tea Tree EO
Levertijd:
3-4 werkdagen
Merk:
LAVIDA CARE

Nog niet beoordeeld
Beoordeel

Beschikbare opties:

Omschrijving

TEA TREE
Botanische benaming: Melaleuca Alternifolia
Familie: Mirteachtigen (Myrtaceae)
Oorsprong: Stoomdestillatie van de bladeren en de jonge twijgen
Geur: Fris, helder, kruidig, kamferachtig en medicinaal
Kleur: Kleurloos tot licht groengeel

Therapeutisch:
Tea Tree is ontstekingsremmend, anti-pruritisch (anti-jeuk), antiseptisch, antiviraal, zeer sterk anti-infectie, breed spectrum bactericide, parasietendodend, fungicide, wondhelend, zweetdrijvend, ontstoppend voor aders, bloeddoorstromingsbevorderend (flebotonisch), slijmoplossend, immuunstimulerend, insecticide, pijnverdovend, stimulerend, chronische blaasontsteking

Uitwendig gebruik:
Tea Tree verdampen bij bronchitis die gepaard gaat met ettervorming, sinusitis, neus- en keelinfecties.
Tea Tree leidt tot versterking van de weerstand bij griep en kou.
Tea Tree is sterk vitaliserend bij vermoeidheid en nerveuze depressies. Inhalatie via stoombaden is nog doeltreffender.
Effectief middel tegen schimmel ter hoogte van de nagels. 2 keer per dag aanbrengen van 1 druppel op de aangedane nagel(s) 

In de huidverzorging is het een van de doeltreffendste oliën bij acne, abcessen (heeft de eigenschap op etter binnen te dringen en terug vloeibaar te maken), huidinfecties, voetschimmel en wratten.
Pijnverdovend en sterk wondhelend en mag puur op een wondje.
In de mondverzorging is het een doeltreffende olie: regelmatig spoelen met  1 à 2 druppels in wat water bij mondzweertjes (aften), tandvleesontsteking, zere keel.
Bij insectenbeten: Tea Tree puur op de aangedane plek. Verder voor de bestrijding van hoofdluis, roos en vet haar. Preventief op de huid tegen verbrandingen.

Dierenverzorging / Tuin:
In de dierenverzorging is Tea Tree de etherische olie bij uitstek voor de bestrijding van vlooien, teken bij honden, katten, paarden, al of niet in combinatie met Neemolie. Ook voor de behandeling van jeuk, schruft, het schimmelvrij houden van de verblijfsruimte wordt Tea Tree ingezet. Ook bij kleine wonden, schaafwonden draagt deze olie bij tot vlugge genezing. Over het juiste gebruik van Tea Tree zie onze rubriek "Dieren"

Op de huid: max. 4 % (max. 8 druppels in 10 ml olie)  - In bad: max. 6 druppels (vooraf mengen in badzeep, badzout of honing) - in stoombad: max. 5 druppels.
Energetisch: aardend (HSP) - realistisch
Contra indicatie: Overgevoeligheidsreacties mogelijk, maar eerder uitzonderlijk. De olie mag lokaal puur gebruikt worden.
Synergie met: Citrusoliën, Den (Grove), Kruidnagel, Lavendel, Lavandin, Rozemarijn

Opmerking: Wij verkopen enkel Tea Tree vanuit Australië. Deze wordt  gecontroleerd door de Australische overheid die hierbij een strenge kwaliteitsnorm hanteert (A.S. 2782 - 1985 voldoet). 

INCI: Melaleuca Alternifolia (Tea Tree) Leaf Oil

 

Beoordelingen (0)
Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder