Eelt komt voor op de plaatsen waar er een constante druk is door wrijving op de huid. Komt voornamelijk voor op de voeten (hielen en zolen), tenen, knieën, ellebogen, handpalmen, ... 
Om eelt gemakkelijker en goed te kunnen verwijderen, is het noodzakelijk om de huid te kunnen verweken en/of soepel te houden.  Ook eventueel na tussenkomst van de pedicure of na het verwijderen van overtollige eelt, is van het van belang om de huid soepel te houden. 

Op basis van de therapeutische eigenschappen en kwaliteiten kunnen wij volgende producten voorstellen: 

Basisolieën:
Olijfolie, MacadamiaCastor- (Wonder) olie, Druivenpitolie, Tamanu, Calendula (Goudsbloem) olie, Avocado olie, Baobabolie, Tarwekiemolie, Lijnzaadolie, Rijstkiemolie, 

Etherische olie:
Tea Tree, Thuya, Afrikaantje (Tagetes), Citroen, Den (Grove), Eucalyptus, Kaneel, Kamfer, Lavendel, Lemongrass, Limoen, Litsea, Rozemarijn, Rozenhout

Hydrolaten: 
Tea Tree, Eucalyptus, Lavendel, Rozemarijn 

Praktisch gebruik: 
Het is aan te raden om de eeltplekken in de vorm van een pakking te behandelen. Na het inwrijven van de voeten bijvoorbeeld af te dekken of kousen gedurende een nacht aan te houden, zodat de olie daadwerkelijk zijn werk kan doen.
Je kan zelf je lichaamsolie samenstellen met de basisolie van je keuze, aangevuld met de etherische olie van je keuze. Let op ! Respecteer de aangegeven hoeveelheden voor de etherische olie. Of voeg de etherische olie toe aan je eigen voetverzorgingsproducten. 
Of neem een voetbad waaraan je de etherische olie en/of hydrolaat aan toevoegt, voorafgaandelijk gemengd met badzout, scrubzout, honing, melk of zeep. 
Of verfris je voeten door het spuiten met hydrolaat op je voeten. Laat het hydrolaat volledig opdrogen, zo dat het goed in de huid trekt en het optimaal zijn werk kan doen.