Verhoorning - overmatige eeltvorming (Keratosis)

Overmatige eeltvormig of keratosis, ook wel putjeszolen genoemd,  treedt vaak op aan de voeten.  Meestal is dit ook in combinatie met zweetvoeten.  Het noodzaakt haast een dagelijks vijlen van de onderkant van de voeten, lijdt tot pijnlijke kloven en is ongemakkelijk en oncomfortabel. 
Op basis van de therapeutische eigenschappen en kwaliteiten kunnen wij volgende produkten aanbevelen : 

Basisoliën:
Druivenpitolie - Macadamia olie - Amandelolie - Arganolie - Avocado olie - Olijfolie - Perilla olie - Rozenbottelolie - Walnotenolie 

Etherische oliën: 
Om tot een goed resultaat te komen is noodzakelijk minstens 1 etherische olie te kiezen van elke groep en deze te combineren. 
Groep 1 : Kaneel - Laurier - Rozenhout 
Groep 2 :  Anijs -  Basilicum - Bergamot - Bonenkruid - Lavendel - Munt - Oregano - Patchouli - Rozemarijn - Salie - Tijm 

Praktisch gebruik: 
  • Je kan zelf je lichaamsolie samenstellen met de basisolie van je keuze, aangevud met de etherische olie van je keuze. Wrijf de aangedane voeten bij voorkeur 1 x per dag in, of dan toch meerdere keren per week. Te overwegen is een vorm van pakking toe te passen zodat de olie goed kan intrekken in de huid. 
  • Let op ! Respecteer de aangegeven hoeveelheden voor de etherische olie. 
  • Of neem een voetbad waaraan je de etherische olie aan toevoegt, voorafgaandelijk gemengd met badzout, scrubzout, honing, melk of zeep.