Zwemmerseczeem / Atleetvoet

Atleetvoet of zwemmerseczeem (Tinea Pedis) is een schimmelinfectie van de huid tussen de tenen. Deze kan hardnekkig zijn. Een goede voethygiëne 
met enige discipline zorgt voor een snelle verbetering. Vaak gaat dit ook samen met ruikende (zweet-)voeten. 

Op basis van de therapeutische eigenschappen en kwaliteiten kunnen wij volgende producten aanbevelen voor de behandeling van zwemmerseczeem of Atleetvoet : 

Basisoliën:
Calendula (goudsbloem) olie,  Castor- (Wonder) olie, Kokosolie, Nigella olie, Neemolie (1 %), Tamanu olie

Etherische oliën: 
Citroeneucalyptus, Tea Tree, Citroen Tea Tree, Tijm,  Citroen, Eucalyptus, Gember, Geranium, Kaneel, Kruidnagel, Lavendel, Lemongrass, Manuka,  Mirre, Patchouli, Rozenhout, Sandelhout

Hydrolaten: Tea Tree, Eucalyptus, Geranium, Tijm

Praktisch gebruik: 
Je kan zelf je (lichaams-) voetenolie samenstellen met de basisolie van je keuze, aangevuld met de etherische olie van je keuze. Let op ! Respecteer de aangegeven hoeveelheden voor de etherische olie. 
Of neem een voetbad waaraan je de etherische olie aan toevoegt, voorafgaandelijk gemengd met badzout, scrubzout, honing, melk of zeep. Natuurlijk kan je ook kiezen om hydrolaat toe te voegen in plaats van etherische olie. 

► Tip 1 : Om tot een snelle genezing te komen is ook aangewezen om de kousen grondig te reinigen en eventueel etherische olie toe voegen in de laatste spoelbeurt. Bij voorkeur Tea Tree (10 tal druppels) of Citroeneucalyptus.
Tip 2 : Regelmatig de schoenen luchten en veranderen van schoeisel is steeds aangewezen. De schoenen behandelen met een spray op basis Tea Tree of Citroeneucalyptus  is dan ook aan te raden. 
 

Myco Mix olie - 10 ml - topper ♥♥♥

Myco Mix olie - 10 ml - topper ♥♥♥

2,95

De nummer 1 puur natuurlijk anti schimmel middel! Myco mix is een mengels van pure druive.....

Myco Mix olie - 30 ml - topper ♥♥♥

Myco Mix olie - 30 ml - topper ♥♥♥

4,95

De nummer 1 puur natuurlijk anti schimmel middel! Myco mix is een mengels van pure druive.....